Hamarosan...

vzv_logo

Víz, Zene, Virág Fesztivál

 Tata 2014. június 27-29.

 

Nádasdy Történelmi Fesztivál

Sárvár, 2014. július 18-19-20.

Nádasdy-vár és környéke

 

A végvári hősök és a török hódoltság idejébe, a XVI. század mindennapjaiba enged betekintést a nagy történelmi múltját kulturális fesztiválként bemutató Nádasdy Történelmi Fesztivál, amely 2014. július 18 – 20. között kerül megrendezésre Sárváron.

A Nádasdy-várban és környékén egy hétvége erejéig átélhetjük a török kor különleges hangulatát. A Nádasdy Történelmi Fesztiválra látogatók megtapasztalhatják a végvári vitézek törökökkel vívott küzdelmeit. A Nádasdy-vár, a várudvar, a várpark, valamint a Kossuth-tér és a Batthyány utca is sok érdekes látnivalóval várja a kedves vendégeket.

A Nádasdy Történelmi Fesztivál, mindamellett, hogy csodálatos hagyományőrző, és múltidéző programokkal várja a látogatókat, magas színvonalú gasztronómiai élmények tárháza is egyben. Emellett egy nagyon különleges nemzetközi folklórfesztivál, amelynek másfél évtizedes múltja is arra ösztönzi a látogatót, hogy minél több időt eltöltsön a Nádasdy Történelmi Fesztivál időutaztató programkülönlegességeivel.

A Nádasdy Történelmi Fesztiválnak állandó programjai vannak: kézműves vásár, betekintés a végvári vitézek és huszárok tábori életébe, török bazár, Mecénások faluja, korabeli étkek (lepények, pecsenyék), korabeli ceremóniák, kikiáltók, históriás utcazenészek, komédiások, lehetőség korabeli jelmezek és ruhák kölcsönzésére.

Bővebben: Nádasdy Történelmi Fesztivál